MENNEET TAPAHTUMAT: OPISKELUTULKKAUS-WEBINAARI

 

Sivupersoona järjesti ilmaisen webinaarin opiskelutulkkauksesta viittomakielisille 1.6.2021 klo 17.00-17.45. Tilaisuus oli viittomakielinen ja kirjoitustulkattu. Julkaisemme myöhemmin tallenteen tapahtumasta. Ohjelmassa oli:

17.00-17.05   Tervetuloa!
17.05-17.20   Marika Rönnberg/Kuurojen liitto:  Millaisia palveluita Kuurojen liitolla on opiskelijoille ja opiskelemaan haluaville? Mitä on hyvä tietää Kelan opiskelutulkkauspalveluista?
17.20-17.30   Atpinya Bunserm/media-alan opiskelija, Tea Rinne/liiketalouden opiskelija ja Janiina Laitinen/Sivupersoonan opiskelutulkki: Millaista on yhteistyö opiskelijan ja tulkin välillä?
17.30-17.40   Tarja Pauni/Sivupersoona:  Miten opiskelutulkkaukset hoidetaan Sivupersoonassa?
17.40-17.45   Loppusanat. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus kysellä lisää opiskelutulkkauksesta Sivupersoonan asiantuntijoilta.

OPISKELUTULKKAUS – SAY WHAT?!?

Opiskelutulkkaus on Kelan maksamaa tulkkausta peruskoulun jälkeiseen opiskeluun. Esimerkkejä opiskelutulkkauksista:

 • – opiskelu lukiossa, ammattioppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa
 • – Valma eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus
 • – työvoimakoulutukset  ja yrittäjyyskoulutukset
 • – lyhytkoulutukset ammatin ylläpitämiseen
 • – jatkokoulutukset jo työelämässä oleville
 • – ammatillinen kuntoutus

Jos olet epävarma, voiko opintoihin saada opiskelutulkin, autamme sinua mielellään selvittämään asiaa. Lisää tietoja saat myös Kelasta ja Kuurojen liitosta

Kaikki opintoihin liittyvät asiat kuuluvat opiskelutulkkaukseen (työharjoittelut, opintomatkat, ryhmätyöt, myös puhelintulkkaukset koulupäivän aikana, jotka ei eivät liity opintoihin). Saat saman tulkin koko lukuvuodeksi, eikä opiskeluun liittyviä tilauksia vähennetä tulkkaustunneistasi. Olet suoraan yhteydessä Sipe -tulkkiisi opintoihin liittyvissä tilauksissa.

Opiskelutulkkaus onnistuu myös etänä! Tulkeillamme on tästä jo reilusti kokemusta :). Jos et ole vielä kokeillut etätulkkausta, ei hätää! Meidän tulkit perehdyttävät sinut ohjelmistojen käyttöön, jolloin voit huoletta keskittyä vain opintoihisi. 

NÄIN HAET OPISKELUTULKKAUSTA

 

Oikeus opiskelutulkkaukseen haetaan kerralla koko opintojen ajaksi esim. 3 vuotta. 

 1. Täytä lomake Kelan sivuilla (TU2 -hakemus), johon liitteeksi kopio oppilaitoksen asiakirjasta, kuten todistus oppilaitokseen hyväksymisestä. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, ja lähettää hakemus heti kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi! 
 2. Kun hakemuksesi on hyväksytty, voit tilata opiskelutulkin Kelasta tulevaksi lukuvuodeksi. Tilaus tehdään normaalilla tavalla Kelaan, ja siihen kirjataan perustiedot opinnoista ja niiden kestosta 
 3. Tilaukseen voit merkitä toivomuksesi Sivupersoonan tulkista! 

Tulkkitilaus kannattaa tehdä heti. Näin varmistat opiskelutulkin saamisen ajoissa, ja myös mahdolliset toiveesi tietystä tulkista on varmemmin toteutettavissa.

Syksyllä alkaviin opintoihin ilmoitetaan välitetty tulkki elokuun alussa. Muina aikoina alkaviin opintoihin tulkki välitetään heti. 

Kela voi hylätä hakemuksen, jos opintojen katsotaan kuuluvan yleistulkkaukseen, eli se ei täytä opiskelutulkkauksen kriteereitä. Jos opiskelutulkkaushakemuksesi hylätään, tilaa tulkki normaalilla tavalla Kelasta.

OPISKELUTULKKAUSTA (SIVU)PERSOONALLISESTI

 • – Opiskelutulkiksesi on merkitty vastuutulkki, mutta opiskelutulkkaukset tehdään meillä Sivupersoonassa aina tiimityönä. Tiimityö mahdollistaa sujuvan tulkkauksen kaikissa tilanteissa.
 • – Viestittely tulkkiemme kanssa opintoihin liittyvissä asioissa on helppoa ja nopeaa. Järjestämme tulkkauksen kuunnellen juuri Sinun toiveitasi. 
 • – Tulkkimme selvittävät mielellään tulkkaukseen ja tilauksiin liittyviä asioita kanssasi, olipa kyse mistä vain!
 • – Tiedämme, että onnistunut opiskelutulkkaus vaatii yhteistyötä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Me olemme yhteydessä oppilaitokseesi tulkkaukseen liittyvissä asioissa,  joten siitä sinun ei tarvitse huolehtia. Sinun tulee huolehtia vain omista opinnoistasi.
 • – Keräämme aktiivisesti palautetta opiskelutulkkauksista suoraan asiakkailtamme, koska haluamme varmistaa opiskelutulkkauksen laadun olevan paras mahdollinen!  

Tulkeillamme on jo reilusti kokemusta opiskelutulkkauksesta hyvin erilaisissa oppiympäristöissä. Löydät pilkehtivien tulkkiemme erityisosaamisen, sekä esittelyvideot helposti hakutoimintoa käyttäen: www.sivupersoona.com/tekijagalleria 

Voit ottaa meihin yhteyttä myös suoraan ja tiedustella tulkeistamme. Kerromme mielellämme lisää.

…Miten selvityä zombie-apokalypsista?
…Kuorsaavatko kalat?
…Mitä opiskelutulkkaus käytännössä on?
…Onko sivupersoonassa mulle sopivaa tulkkia?

Sivupersoonan Katilta eivät vastaukset lopu kiperissäkään kysymyksissä – opiskelutulkkauksistamme hän tietää lähes kaiken. Ovatko edessäsi opinnot viittomakielelle tai kirjoitustulkattuina? Pohdituttavatko syksyn käytännön järjestelyt? Haluatko selvittää parhaimmat opiskelutulkki-matchit Sivupersoonassa?

Paina oheista “Kysy Katilta!” -painiketta ja vastaa lomakkeella muutamaan kysymykseen. Kati poimii sinulle parhaimmat opiskelutulkkiehdotuksemme opiskelemasi alan ja muiden toiveidesi perusteella. Voit myös varata Katilta 20 minuutin maksuttoman, henkilökohtaisen neuvonnan opiskelutulkkauksen järjestämisestä ja arjen käytänteistä. Selvitellään asiat kimpassa!

HUOM!

Kati on kesälomalla 12.7.-9.8.2021. Tänä aikana lähetettyihin uteluihin vastaa Martta. Voit lomakkeen sijaan lähettää myös viitotun viestin Whatsappissa seuraavasti:

1.6.-9.7.2021 sekä 9.8. eteenpäin: Kati Rantalainen / 044 770 9966

10.7.-8.8. Martta Riimala / 044 770 9909

SIVUPERSOONA SOMESSA

– kurkkaa mitä #mahdollistajat puuhaavat!

Uutta instassa!

Oletko lähdössä opiskelemaan tai suunnittelemassa asiaa? Linkkaa itsesi linjoille 1.6. klo 17-17.45. Sivupersoona järjestää silloin kaikille ilmaisen opiskelutulkkaus -webinaarin!☀️ Webinaarin esiintyjät viittovat ja tilaisuus on kirjoitustulkattu. Biosta löydät linkin viitottuun mainokseen ja linjoille pääset osoitteesta www.sivupersoona.com/opiskelutulkkaus. Nähdään! 😊 #sivupersoona #mahdollistajat #opiskelutulkkaus #viittomakieli #webinaari #tulkkaus #viittomakielentulkki #viittomakielentulkkaus #kuurojenliitto ...

Tällä viikolla olen päässyt monipuolisesti tekemään töitä sekä kuuroille että kuurosokeille, etänä ja läsnä, olen päivittänyt Sivupersoonan kotisivujen sisältöä, osallistunut perehdytykseen ja etäpalavereihin. Nyt on aika hypätä pyörän satulaan ja rentoutua Evon retkeilyalueella. Hyvää viikonloppua kaikille! -Sanna-

#mahdollistajaviikkopäättyy 😃

#sivupersoona #mahdollistajat #mahdollistajaviikko #tulkinpäivä #viittomakielentulkki #perjantai #sipekeskinen
...

Kun naama on piilossa, korosta korvia! Nämä saamelaishenkiset korvikset ovat Utsjoelta, nimeltään Ćakća (syksy). 🍂🍁Ne kuvaavat rakkauttani Lappiin ja syksyiseen vuodenaikaan. 💛 t.Sanna

#sivupersoona #mahdollistajat #mahdollistajaviikko #viittomakielentulkki #sipekeskinen
...

Mahdollistajaviikon postaukset jatkuvat ja samalla pääsemme osallistumaan @osuuskuntavia heittämään #tulkinpäivä haasteeseen 😍.

"Kotistudio etätulkkaukseen valmiina! Etätöissä parasta on se, kun voi pyykätä keskellä päivää.😅👍🏻". T. Sanna

#sivupersoona #mahdollistajat #mahdollistajaviikko
#viittomakielentulkki #viittomakielentulkkaus #etätulkkaus #kotitoimisto #sipekeskinen #etätyö #töissä
...

Mahdollistajaviikkomme jatkuvat ! Tällä kertaa siirrymme Keski-Suomeen seuraamaan yhden mahdollistajamme seikkailuja töissä ja sen ulkopuolella. Tervetuloa Sannan kyytiin!☀️🚴🏃‍♀️

"Heippa! Olen viittomakielen tulkki Sanna Kauppinen keskiseltä alueelta Muuramesta. Viihdyn vapaa-ajalla luontoliikunnan parissa lenkkareilla, suksilla tai maastopyörällä, usein kartta ja kompassi kädessä. Tervetuloa seuraamaan minun arkiviikkoani!"

#sivupersoona #mahdollistajat #mahdollistajaviikko #viittomakielentulkkaus #viittomakielentulkki #sipekeskinen
...

Kiinnostaako tukiviittomat? Sivupersoonan luotsaama Viittomakahvila Vispilä järjestää virtuaalitapaamisen tänään klo 18! Mukaan pääset seuraamalla Facebook-livelähetystä Viittomakahvila Vispilän sivulta.

Vispilässä opetellaan ja kerrataan tukiviittomia sekä tänään keskustellaan myös siitä miten viittomat saadaan juurrutettua osaksi arkea. Tule mukaan! 😊🌿

#sivupersoona #mahdollistajat #tukiviittomat #viittomakahvilavispilä #opiviittomia #sipenalle #kommunikaatioopetus #puheterapia
...

Ajankohtaista facebookissa!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Muistutus opiskelijoille! Huomenna virtuaalisilla aalloilla keskustellaan opiskelutulkkauksesta. Linkkaa itsesi linjoille 1.6.2021 klo 17-17.45. Ilmaisen Opiskelutulkkaus-webinaarin esiintyjät viittovat ja tilaisuus on kirjoitustulkattu.

Lisätietoa Opiskelutulkkaus -webinaarista ja Zoom-linkki: sivupersoona.com/opiskelutulkkaus/

Viitottu webinaarimainos: youtu.be/ieYOoZUBYso

Estradille nousevat:
... Lue lisääNäytä vähemmän

Näytä enemmän tuloksia