VLOGI: TESSAN VINKIT AMK HAKUUN

“Vlogista moi! Mä olen Tessa. Nyt on amk-hakujen aika. Onko helppoa? No ei! Mä ainakin huomasin, että on miljoona asiaa, jotka pitäisi muistaa. Mä säästän sut etsimisen vaivalta. Katsotaan mitä tietoa mä olen löytänyt.”

VLOGI: KIINNOSTAAKO AMK OPISKELU?

“Peruskoulun loppuessa voi olla suht lunkisti kun opo ja muut ovat tukemassa jatko-opintojen haussa. Näin aikuisena se ei olekaan niin helppoa. Näin aikuisena kun haluaa lähteä opiskelemaan, joutuu kaiken selvittämään itse. Mistä silloin aloittaa ja mistä sitä tietoa pitäisi etsiä?”

OPISKELUTULKKAUS – SAY WHAT?!?

Opiskelutulkkaus on Kelan maksamaa tulkkausta peruskoulun jälkeiseen opiskeluun. Esimerkkejä opiskelutulkkauksista:

 • – opiskelu lukiossa, ammattioppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa
 • – Valma eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus
 • – työvoimakoulutukset  ja yrittäjyyskoulutukset
 • – lyhytkoulutukset ammatin ylläpitämiseen
 • – jatkokoulutukset jo työelämässä oleville
 • – ammatillinen kuntoutus

Jos olet epävarma, voiko opintoihin saada opiskelutulkin, autamme sinua mielellään selvittämään asiaa. Lisää tietoja saat myös Kelasta ja Kuurojen liitosta

Kaikki opintoihin liittyvät asiat kuuluvat opiskelutulkkaukseen (työharjoittelut, opintomatkat, ryhmätyöt, myös puhelintulkkaukset koulupäivän aikana, jotka ei eivät liity opintoihin). Saat saman tulkin koko lukuvuodeksi, eikä opiskeluun liittyviä tilauksia vähennetä tulkkaustunneistasi. Olet suoraan yhteydessä Sipe -tulkkiisi opintoihin liittyvissä tilauksissa.

Opiskelutulkkaus onnistuu myös etänä! Tulkeillamme on tästä jo reilusti kokemusta :). Jos et ole vielä kokeillut etätulkkausta, ei hätää! Meidän tulkit perehdyttävät sinut ohjelmistojen käyttöön, jolloin voit huoletta keskittyä vain opintoihisi. 

NÄIN HAET OPISKELUTULKKAUSTA

 

Oikeus opiskelutulkkaukseen haetaan kerralla koko opintojen ajaksi esim. 3 vuotta. 

 1. Täytä lomake Kelan sivuilla (TU2 -hakemus), johon liitteeksi kopio oppilaitoksen asiakirjasta, kuten todistus oppilaitokseen hyväksymisestä. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, ja lähettää hakemus heti kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi! 
 2. Kun hakemuksesi on hyväksytty, voit tilata opiskelutulkin Kelasta tulevaksi lukuvuodeksi. Tilaus tehdään normaalilla tavalla Kelaan, ja siihen kirjataan perustiedot opinnoista ja niiden kestosta 
 3. Tilaukseen voit merkitä toivomuksesi Sivupersoonan tulkista! 

Tulkkitilaus kannattaa tehdä heti. Näin varmistat opiskelutulkin saamisen ajoissa, ja myös mahdolliset toiveesi tietystä tulkista on varmemmin toteutettavissa.

Syksyllä alkaviin opintoihin ilmoitetaan välitetty tulkki elokuun alussa. Muina aikoina alkaviin opintoihin tulkki välitetään heti. 

Kela voi hylätä hakemuksen, jos opintojen katsotaan kuuluvan yleistulkkaukseen, eli se ei täytä opiskelutulkkauksen kriteereitä. Jos opiskelutulkkaushakemuksesi hylätään, tilaa tulkki normaalilla tavalla Kelasta.

OPISKELUTULKKAUSTA (SIVU)PERSOONALLISESTI

 • – Opiskelutulkiksesi on merkitty vastuutulkki, mutta opiskelutulkkaukset tehdään meillä Sivupersoonassa aina tiimityönä. Tiimityö mahdollistaa sujuvan tulkkauksen kaikissa tilanteissa.
 • – Viestittely tulkkiemme kanssa opintoihin liittyvissä asioissa on helppoa ja nopeaa. Järjestämme tulkkauksen kuunnellen juuri Sinun toiveitasi. 
 • – Tulkkimme selvittävät mielellään tulkkaukseen ja tilauksiin liittyviä asioita kanssasi, olipa kyse mistä vain!
 • – Tiedämme, että onnistunut opiskelutulkkaus vaatii yhteistyötä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Me olemme yhteydessä oppilaitokseesi tulkkaukseen liittyvissä asioissa,  joten siitä sinun ei tarvitse huolehtia. Sinun tulee huolehtia vain omista opinnoistasi.
 • – Keräämme aktiivisesti palautetta opiskelutulkkauksista suoraan asiakkailtamme, koska haluamme varmistaa opiskelutulkkauksen laadun olevan paras mahdollinen!  

Tulkeillamme on jo reilusti kokemusta opiskelutulkkauksesta hyvin erilaisissa oppiympäristöissä. Löydät pilkehtivien tulkkiemme erityisosaamisen, sekä esittelyvideot helposti hakutoimintoa käyttäen: www.sivupersoona.com/tekijagalleria 

Voit ottaa meihin yhteyttä myös suoraan ja tiedustella tulkeistamme. Kerromme mielellämme lisää.

…Miten selvityä zombie-apokalypsista?
…Kuorsaavatko kalat?
…Mitä opiskelutulkkaus käytännössä on?
…Onko sivupersoonassa mulle sopivaa tulkkia?

Sivupersoonan Katilta eivät vastaukset lopu kiperissäkään kysymyksissä – opiskelutulkkauksistamme hän tietää lähes kaiken. Ovatko edessäsi opinnot viittomakielelle tai kirjoitustulkattuina? Pohdituttavatko syksyn käytännön järjestelyt? Haluatko selvittää parhaimmat opiskelutulkki-matchit Sivupersoonassa?

Paina oheista “Kysy Katilta!” -painiketta ja vastaa lomakkeella muutamaan kysymykseen. Kati poimii sinulle parhaimmat opiskelutulkkiehdotuksemme opiskelemasi alan ja muiden toiveidesi perusteella. Voit myös varata Katilta 20 minuutin maksuttoman, henkilökohtaisen neuvonnan opiskelutulkkauksen järjestämisestä ja arjen käytänteistä. Selvitellään asiat kimpassa!

 

Yhteystiedot: kati.rantalainen@sivupersoona.com // puh. 044 770 9966

TALLENNE: OPISKELUTULKKAUS-WEBINAARI

Sivupersoona järjesti ilmaisen webinaarin opiskelutulkkauksesta viittomakielisille 1.6.2021. Katso tekstitetty tallenne tapahtumasta ja tutustu mielenkiintoisiin esityksiin. Estradille nousivat:

 • – Marika Rönnberg/Kuurojen liitto:  Millaisia palveluita Kuurojen liitolla on opiskelijoille ja opiskelemaan haluaville? Mitä on hyvä tietää Kelan opiskelutulkkauspalveluista?
 • – Atpinya Bunserm/media-alan opiskelija, Tea Rinne/liiketalouden opiskelija ja Janiina Laitinen/Sivupersoonan opiskelutulkki: Millaista on yhteistyö opiskelijan ja tulkin välillä?
 • – Tarja Pauni/Sivupersoona:  Miten opiskelutulkkaukset hoidetaan Sivupersoonassa?

SIVUPERSOONA SOMESSA

– kurkkaa mitä #mahdollistajat puuhaavat!

Uutta instassa!

Miten sujui? 💭 Keräämme asiakaspalautetta 25.11.-16.12. Jokainen ruusu ja risu on kullanarvoinen! Asiakaspalautekyselyn voit täyttää itsenäisesti, tulkin, avustajan tai lähihenkilön kanssa osoitteessa: https://www.sivupersoona.com/asiakaspalaute
Kiitos sinulle! 🙏

#sivupersoonaoy #asiakaspalaute #mahdollistajat #tulkkaus #tulkki #viittomakieli
...

Huomenna keskiviikkona 23.11. klo 18.00-19.30 Tampereen pääkirjasto Metsossa järjestetään Metso TALK: Rauhan aseet -keskusteluilta ☮️ Sivupersoonan tulkit tulkkaavat tapahtuman suomalaiselle viittomakielelle ✌️ Paikalla keskustelemassa rauhanlähettiläs aktivisti ja poliitikko Rahim Alizada sekä tietokirjailija, sosiologi ja rauhanaktivisti Timo Virtala. Vapaa pääsy, tervetuloa! 🤩 Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta 💻👀

#tampere #sivupersoonaoy #viittomakieli #viittomakielentulkkaus #tulkkaus #metsokirjasto #metsostudio #rauha
...

Huomenna tiistaina 22.11. klo 18-19 Tampereen Koilliskeskuksen kirjastossa vierailee kirjailija, toimittaja ja Suomen johtava ympäristöuhkien asiantuntija Risto Isomäki 🍃 Sivupersoonan viittomakielen tulkit tulkkaavat tapahtuman suomalaiselle viittomakielelle 💕 Lisäksi tapahtumaa voi seurata verkkotapahtumana Tampereen kanavalta 💻

#tampere #sivupersoonaoy #viittomakieli #viittomakielentulkkaus #tulkkaus #koilliskeskuksenkirjasto #metsostudio
...

Turvallisuutta on oikeus haaveilla 💭 Turvallisuutta on mahdollisuus kertoa haaveistaan sekä tulla kuulluksi 🗣️🗨️ Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tällä viikolla 14.-20.11. Viikon teemana on turvallisuus 🤲🏻
#munturvallisuus #sunturvallisuus #lapsenoikeuksienviikko #lapsenoikeudet #sivupersoonaoy #mahdollistajat #tulkkaus
...

Sivupersoonan viittomakielen tulkit tulkkaavat huomenna ke 16.11. klo 18.00-19.30 Metso TALK: Valheiden verkko -illan suomalaiselle viittomakielelle 👏🏻 Tapahtuma järjestetään Tampereen pääkirjasto Metsossa. Salaliittoteorioita, väritettyjä faktoja ja vääristyneitä somekuplia - verkossa totuus on välillä harvinainen vieras 🤥 Aiheesta keskustelemassa kirjailija, tietoturvatutkija ja ammattihakkeri Laura Kankaala sekä tutkija ja tietokirjailija, dosentti Markku Mattila. Vapaa pääsy. Tapahtumaa voi seurata myös etänä, sillä se lähetetään suorana Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalle 🛋️💻

#tampere #sivupersoonaoy #viittomakieli #viittomakielentulkkaus #tulkkaus #metsokirjasto #metsotalk #metsostudio #tietoturva
...

Huomenna keskiviikkona 16.11. klo 18-19 Tampereen Sampolan kirjastossa vierailee kirjailija Veera Nieminen 📚✨ Hänen esikoisteoksensa Avioliittosimulaattori oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas. Sivupersoonan tulkit tulkkaavat tilaisuuden suomalaiselle viittomakielelle 💕 Tervetuloa mukaan, vapaa pääsy!

#tampere #sivupersoonaoy #viittomakieli #viittomakielentulkkaus #tulkkaus #sampolankirjasto #kirjailijavieras
...

KEVÄÄN 2023 TULKKAUKSEN HARJOITTELUHAKU ON NYT AUKI! 🙌🏻 Rakentaessamme rajattoman kommunikaation maailmaa, tarvitsemme raikkaita ajatuksia ja reippaita tekijöitä. Liity mahdollistajien joukkoomme ja tule kehittymään parhaassa seurassa! ⭐ Lähetä meille pilkehtivä hakemuksesi. Hakuaika kevään 2023 tulkkauksen harjoitteluun 2.-30.11.2022. Lisätietoa osoitteesta https://ats.talentadore.com/apply/harjoitteluhaku-kevat-2023/DoOjoD

#sivupersoonaoy #mahdollistajat #harjoittelupaikka #tulkkiopiskelija #viittomakielentulkkaus #puhevammaistentulkkaus
...

Ajankohtaista facebookissa!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons Näytä enemmän tuloksia