TALLENNE: OPISKELUTULKKAUS-WEBINAARI

Sivupersoona järjesti ilmaisen webinaarin opiskelutulkkauksesta viittomakielisille 1.6.2021. Katso tekstitetty tallenne tapahtumasta ja tutustu mielenkiintoisiin esityksiin. Estradille nousivat:

 • – Marika Rönnberg/Kuurojen liitto:  Millaisia palveluita Kuurojen liitolla on opiskelijoille ja opiskelemaan haluaville? Mitä on hyvä tietää Kelan opiskelutulkkauspalveluista?
 • – Atpinya Bunserm/media-alan opiskelija, Tea Rinne/liiketalouden opiskelija ja Janiina Laitinen/Sivupersoonan opiskelutulkki: Millaista on yhteistyö opiskelijan ja tulkin välillä?
 • – Tarja Pauni/Sivupersoona:  Miten opiskelutulkkaukset hoidetaan Sivupersoonassa?

OPISKELUTULKKAUS – SAY WHAT?!?

Opiskelutulkkaus on Kelan maksamaa tulkkausta peruskoulun jälkeiseen opiskeluun. Esimerkkejä opiskelutulkkauksista:

 • – opiskelu lukiossa, ammattioppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa
 • – Valma eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus
 • – työvoimakoulutukset  ja yrittäjyyskoulutukset
 • – lyhytkoulutukset ammatin ylläpitämiseen
 • – jatkokoulutukset jo työelämässä oleville
 • – ammatillinen kuntoutus

Jos olet epävarma, voiko opintoihin saada opiskelutulkin, autamme sinua mielellään selvittämään asiaa. Lisää tietoja saat myös Kelasta ja Kuurojen liitosta

Kaikki opintoihin liittyvät asiat kuuluvat opiskelutulkkaukseen (työharjoittelut, opintomatkat, ryhmätyöt, myös puhelintulkkaukset koulupäivän aikana, jotka ei eivät liity opintoihin). Saat saman tulkin koko lukuvuodeksi, eikä opiskeluun liittyviä tilauksia vähennetä tulkkaustunneistasi. Olet suoraan yhteydessä Sipe -tulkkiisi opintoihin liittyvissä tilauksissa.

Opiskelutulkkaus onnistuu myös etänä! Tulkeillamme on tästä jo reilusti kokemusta :). Jos et ole vielä kokeillut etätulkkausta, ei hätää! Meidän tulkit perehdyttävät sinut ohjelmistojen käyttöön, jolloin voit huoletta keskittyä vain opintoihisi. 

NÄIN HAET OPISKELUTULKKAUSTA

 

Oikeus opiskelutulkkaukseen haetaan kerralla koko opintojen ajaksi esim. 3 vuotta. 

 1. Täytä lomake Kelan sivuilla (TU2 -hakemus), johon liitteeksi kopio oppilaitoksen asiakirjasta, kuten todistus oppilaitokseen hyväksymisestä. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, ja lähettää hakemus heti kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi! 
 2. Kun hakemuksesi on hyväksytty, voit tilata opiskelutulkin Kelasta tulevaksi lukuvuodeksi. Tilaus tehdään normaalilla tavalla Kelaan, ja siihen kirjataan perustiedot opinnoista ja niiden kestosta 
 3. Tilaukseen voit merkitä toivomuksesi Sivupersoonan tulkista! 

Tulkkitilaus kannattaa tehdä heti. Näin varmistat opiskelutulkin saamisen ajoissa, ja myös mahdolliset toiveesi tietystä tulkista on varmemmin toteutettavissa.

Syksyllä alkaviin opintoihin ilmoitetaan välitetty tulkki elokuun alussa. Muina aikoina alkaviin opintoihin tulkki välitetään heti. 

Kela voi hylätä hakemuksen, jos opintojen katsotaan kuuluvan yleistulkkaukseen, eli se ei täytä opiskelutulkkauksen kriteereitä. Jos opiskelutulkkaushakemuksesi hylätään, tilaa tulkki normaalilla tavalla Kelasta.

OPISKELUTULKKAUSTA (SIVU)PERSOONALLISESTI

 • – Opiskelutulkiksesi on merkitty vastuutulkki, mutta opiskelutulkkaukset tehdään meillä Sivupersoonassa aina tiimityönä. Tiimityö mahdollistaa sujuvan tulkkauksen kaikissa tilanteissa.
 • – Viestittely tulkkiemme kanssa opintoihin liittyvissä asioissa on helppoa ja nopeaa. Järjestämme tulkkauksen kuunnellen juuri Sinun toiveitasi. 
 • – Tulkkimme selvittävät mielellään tulkkaukseen ja tilauksiin liittyviä asioita kanssasi, olipa kyse mistä vain!
 • – Tiedämme, että onnistunut opiskelutulkkaus vaatii yhteistyötä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Me olemme yhteydessä oppilaitokseesi tulkkaukseen liittyvissä asioissa,  joten siitä sinun ei tarvitse huolehtia. Sinun tulee huolehtia vain omista opinnoistasi.
 • – Keräämme aktiivisesti palautetta opiskelutulkkauksista suoraan asiakkailtamme, koska haluamme varmistaa opiskelutulkkauksen laadun olevan paras mahdollinen!  

Tulkeillamme on jo reilusti kokemusta opiskelutulkkauksesta hyvin erilaisissa oppiympäristöissä. Löydät pilkehtivien tulkkiemme erityisosaamisen, sekä esittelyvideot helposti hakutoimintoa käyttäen: www.sivupersoona.com/tekijagalleria 

Voit ottaa meihin yhteyttä myös suoraan ja tiedustella tulkeistamme. Kerromme mielellämme lisää.

…Miten selvityä zombie-apokalypsista?
…Kuorsaavatko kalat?
…Mitä opiskelutulkkaus käytännössä on?
…Onko sivupersoonassa mulle sopivaa tulkkia?

Sivupersoonan Katilta eivät vastaukset lopu kiperissäkään kysymyksissä – opiskelutulkkauksistamme hän tietää lähes kaiken. Ovatko edessäsi opinnot viittomakielelle tai kirjoitustulkattuina? Pohdituttavatko syksyn käytännön järjestelyt? Haluatko selvittää parhaimmat opiskelutulkki-matchit Sivupersoonassa?

Paina oheista “Kysy Katilta!” -painiketta ja vastaa lomakkeella muutamaan kysymykseen. Kati poimii sinulle parhaimmat opiskelutulkkiehdotuksemme opiskelemasi alan ja muiden toiveidesi perusteella. Voit myös varata Katilta 20 minuutin maksuttoman, henkilökohtaisen neuvonnan opiskelutulkkauksen järjestämisestä ja arjen käytänteistä. Selvitellään asiat kimpassa!

 

Yhteystiedot: kati.rantalainen@sivupersoona.com // puh. 044 770 9966

SIVUPERSOONA SOMESSA

– kurkkaa mitä #mahdollistajat puuhaavat!

Uutta instassa!

Iloinen ja rempseä porukkamme vetäytyy hiljalleen nauttimaan joulun juhlasta. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta teille asiakkaat, kollegat, yhteistyökumppanit ja muut ystävät. Riemullista joulun aikaa!

#sivupersoona #mahdollistajat #puheterapia #viittomakielentulkkaus #puhevammaistentulkkaus #kommunikaatioopetus #tukiviittomat
...

Huomisen Virtuaalivispilää vietetään tottakai jouluisissa tunnelmissa! Mukana tällä kertaa myös yllätysvieras. Mutta kukas Vispilän joulustudioon saapuukaan vieraaksi - se selviää tiistaina 14.12. klo 18 alkaen Vispilän Facebookissa alkavassa jouluspeciaalissa. Tervetuloa linjoille!

#sivupersoona
#mahdollistajat
#tukiviittomat
#aac
#puheterapia
#kommunikaatioopetus
...

Tulkkimme viittovat joulun tunnelmaa huomenna sunnuntaina Tampereen Tuomiokirkossa Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuudessa klo 18 ja 20. Tervetuloa nauttimaan joulun sävelistä. Tapahtumassa on käytössä koronapassi.

#sivupersoona #mahdollistajat #viittomakielentulkkaus #viittomakieli #viittomakielentulkki
...

Kotiin myönnettyä kommunikaatio-opetusta voidaan toteuttaa myös muussa toimintaympäristössä kunnan suostumuksella.

#sivupersoona #mahdollistajat #kommunikaatioopetus #puheterapia #tukiviittomat #AAC #moniammatillisuus
...

Puheterapeutti, mitäs sanoisit mahdollisuudesta kehittää ja luoda uutta inspiroivassa työyhteisössä? Kuulostaa aika houkuttelevalta, eikö vaan! Haemme mainioudestaan kuuluisaan mahdollistajien moniammatilliseen joukkoomme puheterapeutteja Helsinkiin, Poriin sekä Tampereelle. Meillä pääset varmasti kehittämään ja kehittymään yhdessä!

Kurkkaa lisätietoja: https://sivupersoona.com/rekrytointi/

#rekry #mahdollistajat #puheterapeutti
...

Huomenna virtuaalivispilöidään taas! Keskiviikkona klo 18 alkavassa livelähetyksessä vieraana Tiina Jaakkola TSAU ry:stä. Tule mukaan kuuntelemaan keskustelua ja opettelemaan tukiviittomia kaveritaitojen harjoitteluun. Kaveritaidoilla tarkoitetaan sosiaalisia taitoja eli niitä taitoja, joita tarvitsemme kun olemme vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa.

Mukaan pääset Viittomakahvila Vispilän Facebook-sivuilla!

#sivupersoona #mahdollistajat #tukiviittomat #AAC #puheterapia #kommunikaatioopetus
...

Kuulutus tulkkiopiskelijoille!
Haku ensi kevään 2022 tulkkausharjoitteluihin on nyt auki! Voit hakea huippuammattilaisista koostuvaan pilkehtivään poppooseemme marraskuun ajan. Oletpa sitten valinnut viittomakielen tulkkauksen tai puhevammatulkkauksen, saat harjoittelijana meiltä sellaisia eväitä, joita et koulunpenkiltä saa. Teemme harjoittelustasi yhdessä sellaisen, että saat juuri sinulle parhaan mahdollisen tuen matkallasi kohti ammattimaisuutta. Sinulta toivomme hymyilevää meininkiä ja kykyä haastaa itseäsi. 🙂 Katso hakemukseen tarvittavat liitetiedot ynnä muut lisäspeksit alla olevasta linkistä: https://ats.talentadore.com/apply/harjoitteluhaku-kevat-2022/m5qKWm
...

Ajankohtaista facebookissa!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Iloinen ja rempseä porukkamme vetäytyy hiljalleen nauttimaan joulun juhlasta. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta teille asiakkaat, kollegat, yhteistyökumppanit ja muut ystävämme. Riemullista joulun aikaa! ... Lue lisääNäytä vähemmän

Näytä enemmän tuloksia