Päivä, joka muutti tilausten raportoinnin

Nyt on syytä henkseleiden paukutteluun. Tänä historiallisena perjantaina tilausten raportoinnista tuli helpompaa kuin koskaan aiemmin.

Olemme jo useamman vuoden panostaneet Sivupersoonassa siihen, että ainakaan töiden raportoinnista ei muodostuisi minkäänlaista aikasyöppöä tulkeillemme. Välillä olemme onnistuneet tavoitteessa paremmin, mutta toki matkalla on ollut heikompiakin hetkiä. Vuodesta 2007 olemme hyödyntäneet rapotoinnissa Sampo-ohjelmaa, jonka myötä tulkkien ei ole tarvinnut välittää tuon taivaallista yrityksen ja Kelan välisistä laskutuskäytännöistä. Työkirjauksia tehdessä on voinut miettiä raportointia pelkästään tulkkauksen ja oman työn näkökulmasta.

 

Tunti sitten saatiin vihdoin julkaistuksi ominaisuus, joka siirtää tulkkien työkirjaukset laskutuksen näkökulmasta Primeen lähes automaattisesti (kahdella klikkauksella)! Nyt vihdoin toteutuu tavoitteemme siitä, että kirjaukset tarvitsee tehdä vain yhteen kertaan ja siltikään tulkin ei tarvitse kaivaa kiinnostuskiikareihinsa Kelan 40-sivuista laskutusohjetta. Henkselit paukkuen voidaankin sanoa, että meillä tuntikirjausten tekeminen on helpompaa ja vie vähemmän aikaa kuin koskaan aiemmin.

Suunnattomasta tyytyväisyydestä ja ylpeydestä huolimatta matka on kuitenkin vielä kesken. Nyt kun yksi tavoite kirjausten helppouden osalta on saavutettu, on aika asettaa uusia maaleja. Meidän mielestä raportointiin on mahdollista käyttää vieläkin vähemmän aikaa. Seuraavaksi haluamme ottaa kirjauksiin mukaan automaattisesti matkareitit ja niihin laskennallisesti kuluvat ajan, jolloin tulkin raportointi muuttuu lähinnä tehdyn tilauksen kuittaamiseksi muutamalla klikkauksella.

Jos haluat kuulla lisää raportoinnista, nykäise rohkeasti tulkkejamme hihasta tai tule pyytämään toimistollemme pientä kurkistusta yksinkertaisen raportoinnin maailmaan. Sampon vakiokäyttäjäksi pääset puolestaan tästä: http://rekry.sivupersoona.com.

Kirjoittaja on Sivupersoona Oy:n toimitusjohtaja.

– Tuomas Rissanen

Kommentoi