Puheterapia

kommunikaation mahdollistajat

Sivupersoonallinen puheterapia pyrkii vastaamaan arjen kommunikaation haasteisiin.
Puheterapian tavoitteena on parantaa toimintakykyä ja elämänlaatua  – lähtökohtana yksilölliset tarpeet.  Puheterapiapalvelumme on kokonaisvaltainen tutkimusmatka osana laajempaa AAC-kokonaisuutta, jossa kommunikointikeinon löytämistä tuetaan terapian lisäksi mm. opetus- ja tulkkauspalveluiden avulla.

Sivupersoonan puheterapiassa toteutamme kuntoutussuunnitelman mukaista palvelua monipuolisin keinoin. Suosimme perhe- ja yhteisölähtöistä ajattelumallia, joka korostaa kaikkien osapuolten osaamista ja merkitystä päämäärän saavuttamisessa. Tervetuloa johdollamme kommunikoinnin poluille!

PUHETERAPIAPALVELUT

Mitä Sivupersoonan puheterapiapalvelu pitää sisällään, kenelle se on tarkoitettu ja millä alueella palvelua on tarjolla?

MITÄ?

Puheterapian tavoitteena on tukea ja parantaa asiakkaan ja hänen läheistensä vuorovaikutusta ja yhteisiä kommunikointikeinoja. Puheterapiassa kuntoutetaan asiakkaan itseilmaisua (puhe, kieli, ääni) sekä rohkaistaan käyttämään erilaisia AAC:n – eli puhetta korvaavan kommunikoinnin – keinoja (esimerkiksi tukiviittomat, kuvat, puhelaitteet) niiden rinnalla.

Sivupersoona toteuttaa Kelan vaativaa lääkinnällistä puheterapiapalvelua tällä hetkellä Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Satakunnan alueella sekä pääkaupunkiseudulla. Kuntoutukseen voi ohjautua myös sairaanhoitopiirin, kunnan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Puheterapiaan voi lisäksi hakeutua omakustanteisesti. Meiltä voit kysyä myös ammattihenkilöiden koulutusta ja konsultointia.

KENELLE?

Sivupersoonan puheterapiapalvelut on suunnattu kaiken ikäisille asiakkaille. Meillä on kokemusta erilaisista puheen tuottamisen ja puheen ymmärtämisen sekä vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin pulmista. Asiakkaallamme voi olla esimerkiksi kehityksellinen kielihäiriö, monimuotoinen kehityshäiriö, kehitysvamma, autismikirjon häiriö, verbaalinen dyspraksia, änkytys, dysartria tai afasia.

Meiltä löytyy vahvaa osaamista erilaisten manuaalisten ja teknisten kommunikoinnin apuvälineiden ja menetelmien ohjaamisesta ja käyttämisestä kuntoutuksessa.

MISSÄ?

Puheterapia kuntoutusta toteutetaan asiakkaan omassa toimintaympäristössä (koti/päiväkoti/koulu/asumisyksikkö) tai toimipisteissämme Turun keskustassa Läntisellä Pitkälläkadulla (esteetön sisäänkäynti), Porin keskustassa Eteläkauppatorilla, Tampereen keskustassa Hämeenpuistossa ja Helsingissä Terveystalo Tilkassa.

Sivupersoona tarjoaa Kelan vaativaa lääkinnällistä puheterapiapalvelua

Uudellamaalla seuraavien kuntien alueella:
Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Varsinais-Suomessa seuraavien kuntien alueella:
Aura, Kaarina, Koski TL, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.

Pirkanmaalla seuraavien kuntien alueella:
Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Satakunnassa seuraavien kuntien alueella:
Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kankaanpää, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.

Muiden kuntien alueella palvelua tuotetaan erikseen sovitusti.

KELA

Kelan kustantaman puheterapia tulee perustua kuntoutujan hoidosta vastaavassa julkisessa terveydenhuollossa laadittuun kirjalliseen kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutusta haetaan lomakkeella KU104 ja se tulee toimittaa liitteineen lähimpään Kelan aluekeskukseen.

Saatte Kelalta kirjallisen ratkaisupäätöksen puheterapiapalvelun korvaamisesta. Mikäli ratkaisu on myönteinen, osoitetaan teille alueeltanne nimetty puheterapeutti. Kela toimittaa ratkaisun tiedoksi myös palveluntuottajalle, jolloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Tarkempia tietoja Kelan etuuksista ja korvauksista löytyy osoitteesta www.kela.fi. Kelan kuntoutuksen palvelunumero on 020 692 205.

OTA YHTEYTTÄ
Kiinnostuitko palvelustamme tulevana asiakkaana
tai työkaverinamme?

Kysy lisää vastaavalta puheterapeutilta Minna Vironmäeltä
0400 300 414 tai minna.vironmaki(at)sivupersoona.com.


Täältä löydät rekryilmoituksemme!

PUHETERAPEUTIT