Sivupersoona + viittomakielen tulkkien ammattietiikka = täältä tullaan EFSLI!

Viittomakielen tulkkien työelämä täällä Suomessa on kokenut monenlaisia muutoksia viime vuosien aikana. Tulkkipalvelut on kilpailutettu ajan hengen mukaisesti ja kilpailu kentällä on kovempaa kuin aikaisemmin. Tämä näkyy myös viittomakielen tulkkien arjessa.

Ennen olimme kaikki yhtä suurta perhettä. Nyt kun tilanne työmarkkinoilla on kiristynyt, eettisistä arvoista on tullut markkinatavaraa.

Mikä onkaan parempi aika puntaroida eettisyyttä ja yhteisiä toimintatapoja kuin nyt.

Kaikista näistä tuntemuksista kumpusi meillä Sivupersoonassa tarve eettisten keskustelujen prosessille. Tämän kolmivaiheisen prosessin tuloksena loimme yhteiset ratkaisumallit eettisesti haastaviin tulkkaustilanteisiin. Se kuinka siihen päästiin, selviää EFSLIssä, Varsovassa, tulevana viikonloppuna! Siellä esittelemme eettisten keskustelujen prosessin kokonaisuudessaan. Tapahtumasta voit lukea lisää: www.efsli.org/2015/

Fiilikset ovat huikeat ja perhosia lentelee vatsassa odottaessamme lähestyvää viikonloppua, joka on täynnä mahdollisuuksia!

Sari, Timja ja Kirsi lentävät perjantaina Varsovaan ja esittelevät EFSLIssä Sivupersoonan ammattieettisten keskustelujen tulokset. Seuraa blogia ja pääset matkalle mukaan!

 

IMG_20150501_224103

Kirjoittajina toimivat Sivupersoonan Efsli -tiimi.

– Sari Asikainen, Timja Shemeikka ja Kirsi Mäki

Kommentoi